Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(752 niezalogowanych)
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
ok nie bylem pewny tych trzech miesiecy wstecz dlatego pewniej z mojej stronyb bylop napisac ze 1 miesiac wstecz wyplacaja ale reszta sie raczej zgadza bo jestem w trakcie zalatwiania tej sprawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Dlatego, jeśli nie jest sie pewnym na 100%, to lepiej nie pisac, bo miesza sie ludziom w głowach. Poza tym strona NAVu jest ogolnie dostępna, tam jest wszystko napisane.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
gama my skladalismy papiery na miesiac przed ukonczeniem roczku pieniazki wplywaja na konto pod koniec miesiaca...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ewunia)
Wiking
witam. dodatek na dziecko powyzej 1 roku zycia w moim przypadku byl opozniony z wyplata o 6 miesiecy. a jak slyszalam czesto sie to zdarza ze wzgledu wymiany informacji miedzy osrodkami w Norwegii i w Polsce. poza tym jesli podlega sie pod ubezpieczenie KRUSowskie w Polsce trzeba z niego za wczesu zrezygnowac, poniewaz pozniej moga wystapic problemy i to spore z kwestia emerytalno-rentowa rodzica ktory pracuje legalnie zagranica. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Isa Isildur
(Morgiana 78)
Wiking
Hilton napisał:
simontl napisał:
mozesz zlozec przed samym ukonczeniem 1 roku lub nawet po ukonczeniu poniewaz zwracaja wstecz ale tylko miesiac do tylu <ja wlasnie skladalem taki wniosek i jak ktos chce to moge podpowiedziec
>

Wypłacają 3 miesiące wstecz. Mnie tak wypłacili i taka informacja nadal jest na stronie NAVu, nic sie w tej kwestii nie zmieniło.

Mam pytanie . Czy wypłacają 3 miesiące wstecz od daty złożenia wniosku...czy od daty otrzymania decyzji??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Od daty złożenia.

Chciałbym dodać, ze kwestia tych 3 miesiecy wstecz dotyczy tego dododatku ogolnie. Jesli ktos sobie złoży wniosek kiedy dziecko ma 2 lata, to wypłacone mu zostaną pieniądze własnie tylko 3 miesiące do tyłu. Jesli złozy w czasie,kiedy dziecko ukonczy 15 miesiecy, wypłacą tylko 2 miesiące wstecz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok